Download opdracht formulier

Onderweg met Elly Prins Machinequilting

Row by Row begint vanaf 21 juni en eindigt op 31 oktober 2017.

De gratis Row by Row Experience Europe patronen liggen klaar bij de deelnemende quiltshops.

Maaike Bakker heeft ons Row by Row project ontworpen. Voor meer leuke paper piecing patronen kijk op: www.aterliermaaikebakker.nl

Werkwijze Row by Row Experience Europe:

Waar gaat het om?

De Row by Row Experience Europe is een gezamenlijke actie van heel veel quiltwinkels in Europa. 

In Nederland doen er wel 18 deelnemers mee! Hoe leuk zou het dan zijn als u bij de deelnemende quiltshops een gratis patroon ontvangt waarmee u een quilt kunt opbouwen die bestaat uit verschillende rijen? Het is aan u hoeveel rijen u in uw quilt wilt gebruiken. Het is aan u hoeveel rijen u in uw quilt wilt gebruiken. Wilt u allemaal losse quiltjes maken van de patronen, dat kan ook. Het is ook aan u of u met uw eigen stoffen het quiltje wilt maken of in de winkel het speciale stofpakketje wat specifiek bij die quilt behoort aanschaft.

U verzamelt minimaal 8 patronen uit 8 verschillende winkels. Die gaat u verwerken tot een quilt, dus gepatchted, geappliceerd, gequilt, gebiesd en gelabeld. Met deze quilt gaat u naar uw favoriete winkel. De enige voorwaarde is dat het patroontje van de winkel waar u uw quilt laat zien, in uw quilt verwerkt zit. Als u in deze winkel de allereerste bent die een kant en klare quilt van minimaal 8 rijen toont wint u een fatquarter pakket van maar liefst 25 fat quarters. Dit Fat Quarter pakket wordt door de betreffende winkel samengesteld.

De organisatie heeft nog wat spelregels bedacht waar iedereen zich aan heeft te houden:

  1. De patronen zijn uitsluitend verkrijgbaar in de winkels. Ze worden niet opgestuurd en ze kunnen niet voor andere dames worden meegenomen. U krijgt dus maar 1 patroon mee.
  2. De patronen mogen niet worden gekopieerd. Uw quiltvriendinnen moeten echt persoonlijk hun patroontje ophalen. 

De eerste complete quilt van minimaal 8 rijen die voor 31 oktober 2017 in een deelnemende winkel wordt getoond wint een Fat Quarter Pakket van 25 fat quarters. Deze pakketten worden door de winkelier samengesteld. Na 31 oktober vervallen alle aanspraken op een prijs. De deelnemende winkeliers mogen hun patroon te koop aanbieden op welke manier dan ook.

Belangrijk: check altijd de openingstijden van de verschillende quiltwinkels. Ons atelier is geopend op dinsdag en donderdag van 10.00 - 15.00 uur.

Mocht u nog vragen hebben aarzel dan vooral niet om een van de andere deelnemende quiltwinkels te mailen.