< Terug naar Over ons


Geschiedenis

Jarenlang gaf ik naailes- en quiltlessen. Aan het eind van elke cursus gaf ik in Zoetermeer een ‘show & tell”. We maakten er altijd een leuke avond van. Tijdens één van deze slotavonden was mijn zus uit Canada over en nam een quilt mee die zij had gemaakt.

Deze quilt had zij niet zelf doorgequilt maar dat had ze laten doen. Van die mogelijkheid had ik nog nooit gehoord! In dat jaar – 1999 – waren mijn ouders 40 jaar getrouwd. Zij wilden dat feest vieren in Canada, zodat mijn zus en haar gezin erbij konden zijn. Ik nam toen drie quilts mee in mijn koffer en bracht die naar een longarmquiltster, een kennis van mijn zus. Drie weken later ging ik terug naar huis met doorgequilte quilts.

Eenmaal weer thuis besefte ik wat een luxe dat was en hoe graag ik ook zoiets in Nederland wilde! Er bleek nog niemand in Europa zo’n machine te hebben. Ja toch wel, in België stond er één in een oude aardappelschuur. Hij werd gebruikt om beddenspreien te maken. Nog van die ouderwetse met heel dikke stijve tussenvulling en een groot raster erdoor, ook wel ‘shell patroon’ genaamd. Het patroon volgden ze met een pen in houten mallen. Na een bezoek aan dit bedrijf was ik compleet verliefd. De eigenaresse vroeg of ik deze machine niet wilde kopen. Zij had er geen zin meer in. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. En zo startte ik op 1 januari 2000 mijn eigen bedrijf!

Doordat ik als eerste van Europa begon, kon ik nergens les krijgen of technische hulp. Met behulp van video’s leerde ik de kneepjes van het vak. Na een aantal jaren ging ik op les in Amerika om steeds van het nieuwste op de hoogte te blijven.


Wordt vervolgd...