Mondkapjes

Naast dat u zelf mondkapjes kunt maken met onze mooie stoffen, kunt u ook kant en klare mondkapjes kopen. 

> Klik hier

Hoe veilig is het?

Onze conclusie is dat een zelfgemaakt masker zeker de kans op besmetting kan verminderen, mits u niet meer risico neemt dan u anders zou doen. Ook is het belangrijk goed met het mondkapje om te gaan, zodat u uzelf niet besmet met aan- en afzetten. Uiteindelijk blijft thuisblijven natuurlijk wel het veiligste.

 • > Klik hier voor het patroon dat wordt geadviseerd door het Belgische FOD Volksgezondheid. Hier vindt u ook alle regels met betrekking tot wassen en op- en afzetten.

 • Verder vindt u in onze winkel en webshop leuke stoffen met en zonder prints die u voor de mondkapjes zou kunnen gebruiken.
  > Klik hier bijvoorbeeld voor onze stoffen met vrolijke, figuratieve prints.

 • > Klik hier voor het artikel van rtl nieuws over de effectiviteit zelfgemaakte mondkapjes. In onderstaande tabel uit dit artikel ziet u hoeveel procent van griepvirusdeeltjes worden tegengehouden door bepaalde materialen, volgens onderzoek van Cambridge University. 

  Chirurgisch masker: 89 %
  Stofzuigerfilter: 86 %
  Vaatdoek: 73 %
  Shirt van katoenmix: 70 %
  Antimicrobiële kussensloop: 68 %
  Linnen: 62 %
  Kussensloop: 57 %
  Zijde: 54 %
  Shirt van 100 procent katoen: 51 %
  Sjaal: 49 %

LET OP!

Het dragen van een zelfgemaakt mondmasker is geen garantie voor het reduceren van besmettingsrisico. Elke vorm van verantwoordelijkheid, resp. aansprakelijkheid wordt hieromtrent afgewezen.