Soorten tussenvulling

Alle soorten tussenvulling in een overzichtelijke lijst.

NAAM TUSSENVULLING

OMSCHRIJVING

LEVERBAAR VAN ROL EN OF VOORVERPAKT

TOEPASSING

SAMPLES

Verzamel zakje met 20 soorten tussenvulling

Van elke tussenvulling die wij verkopen een rolletje. Het ideale pakket om de verschillende tussenvulling te voelen.

Het kiezen van welke tussenvulling voor welk project wordt zo een stuk makkelijker.

70% katoen,30% polyester met een scrim laag. De tussenvulling is naald geponst en valt daardoor vlak , is soepel en sterk . Krimpt nauwelijks, mag na quilten ook in de droger.

Speciaal ontwikkeld voor machinequilting, rekt niet, pluist niet, blijft soepel ook bij intensief quilten. Echt een droom om mee te werken. Kan gebruikt worden voor alle soorten toepassing.

DREAM COTTON SELECT

100% katoenen tussenvulling. Zacht, soepel en zonder scrim of bindmiddel. Zeer natuurlijk materiaal.

Zeer geschikt voor handquilting. Geschikt voor op bed en bank. Let op aan de wand kan de quilt door zijn soepelheid uitzakken.

100% katoenen zeer dunne tussenvulling. Idem als select

Zeer geschikt voor handquilting. Speciaal voor tafelkleden en dunne projecten.

Gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Zachte, soepele, cosy eco tussenvulling. Krimpt nauwelijks en kan zelfs in de droger.

Zeer geschikt voor handquilten (naald glijd er super doorheen) maar ook super voor de machine. Zowel voor op bed, bank als aan de wand. Valt vlak, soepel, niet puffig.

Super luxe combinatie van zijde, bamboe, eucalyptus en katoen. Een prachtig natuurproduct. Super zacht en soepel. Antiallergische werking. Warm in de winter, koel in de zomer.

Voor hand- en machinequilting een geweldige tussenvulling. Voor alle toepassingen geschikt. Koud wassen , krimpt 3%.

Gemaakt van zachte microvezels( geen bindmiddel of hars), voelt als katoen maar is 100% polyester. De poly is naald geponst, dat houdt in dat hij vlak en soepel valt.

240 cm breed
€12,- per meter

King Pack
310 x 310 cm
€45,25

Geschikt voor hand- en machinequilting. Zowel voor op bed, bank als aan de wand. Valt vlak, soepel, niet puffig. Krimpt max 1% bij lauwwarm wassen, koud geen krimp.

Zeer dunne poly idem als poly select alleen veel dunner.

Geschikt voor hand- en machinequilting. Speciaal voor tafelkleden en dunne projecten.

Zelfde als de witte poly. Speciaal gemaakt voor donkere quilts.


Polyester fiber met een speciale behandeling van het oppervlak waardoor hij sterk is en de tussenvulling bij elkaar houdt. Zeer licht van gewicht, maar geeft volume en warmte.

Hand- en machinequilting. Ook geschikt om een quilt te knopen. Geschikt voor op bed of bank. Ook zeer goed te gebruiken als box kleed. Geen krimp.

Wollen vulling met een speciale be-handeling bewerkt waardoor er geen pluis of baarding mogelijk is. Warm, licht van gewicht en super puffig en soepel. Heerlijk warm in de winter maar ademt wel.

Voor hand- en machinequilting. Ook geschikt om te knopen. Bij intensief quilten geschikt voor aan de wand anders alleen voor bed of bank. Geen krimp!

Warm Company Een geweldig mooi soepele katoenenvulling, 87,5% katoen met 12,5% scrim. Door de scrim (polypropylene) is deze vulling vorm-vast. Deze tussenvulling blijft in model, rekt niet. Warm & Natural krimpt ongeveer 3%

Voor hand- en machine quilting. Warm & Natural is licht van gewicht, geschikt voor verwerking van kleding, quilts op bed en aan de muur.

Warm Company Een geweldig mooie soepele katoenenvulling van 12,5% scrim. Door de scrim is deze vulling vormvast en rekt niet. Warm & White krimpt bijna niet

Warm & White is licht van gewicht, geschikt voor verwerking in kleding, quilts op bed en aan de muur. Uitstekend geschikt voor licht en pastel quilts. Ook te gebruiken voor applicaties en maken van sneeuwpoppen e.d.

80% katoen, 20%polyester, harsgebonden, naald geponst met een scrimlaag. Krimpt 3%.

Voor hand- en machine quilting. Meest gebruikte tussenvulling, geschikt voor alle toepassingen. Op bed dun en plat, niet puffig.

Dit is de plakbare 80/20, voering onder leggen met mooie kant naar beneden, tussenvulling erop daarna quilttop met mooie kant naar boven, strijken en klaar.

Alleen voor machinequilten. De lijm blijft bij handquilten teveel aan de naald kleven. Voor kleine projecten ideaal , zeer geschikt voor artquilts.

HOBBS HEIRLOOM 80/20 BLEACHED

De veelzijdige favoriete Hobbs Heirloom 80% katoen en 20% polyester nu in gebleekte witte uitvoering. Speciaal ontworpen voor lichte quilttops.

270 cm breed
€15,- per meter

Voor hand- en machine quilting. Te gebruiken in een lichte/witte quilt voor op bed, bank of aan de wand.

Polyester vulling. Fijn gewatteerde lichtgewicht vulling 60 grams. Zacht dun en geharst blijft daardoor vormvast.

Geschikt voor hand- en machine quilting. Geeft puffig effect. Wordt veel gebruikt in kinderquilts. Krimpt niet goed wasbaar.

100% wollen tussenvulling. Ademend werkt als natuurlijke isolatie, aangenaam in zomer en winter. Met hars gebonden om tussenvulling bij elkaar te houden.

Geschikt voor hand- en machine quilting. Uitzonderlijk makkelijk om met de hand te quilten. Geschikt voor alle toepassingen.

80% katoen en 20% wol. Een mooie zachte kwaliteit die een redelijke volume heeft, niet te dik. Katoen/wol ademt en is een mooie vulling voor dekens.

Deze vulling is uitstekend te quilten zowel met de hand als met de machine. Door de wol menging is het geheel wat minder zwaar in gewicht dan een gewone katoen.

90 % zijde en 10 % polyester (deze is om de zijde bij elkaar te houden). Mooi natuurproduct tussenvulling. Licht van gewicht , mooi plat blijft soepel ook bij intensief quilten.

Geschikt voor hand- en machine quilting. Zijde is om met de hand te quilten super, je glijdt er als boter doorheen. Bij machinaal quilten blijft de quilt soepel. Geschikt voor alle toepassingen.

Zeer dunne polyester vlieseline. Niet om te quilten maar als ondergrond voor paperpiecing.

Geschikt voor paperpiecing. Vlieseline kan blijven zitten achter de quilt. Met hand- en machine.

Plakbaar dun polyester vlieseline.

Wordt gebruikt als versteviging achter bijvoorbeeld zijde of in kleding.

Stevig compact polyester volumevlies.

Alleen voor machine quilten, met de hand erg zwaar. Geschikt voor in pannenlappen ed.

Geen tussenvulling maar een plakbaar vlies om te gebruiken voor applicaties.


Style-Vil van Vlieseline is het nieuwste materiaal voor uw creatieve naaiwerk. Style-Vil is een fijn en dun materiaal met een schuim-kern voor uw creatieve knutselwerk. Style-Vil is verkrijgbaar in het zwart en wit.

Ontwerpen voor tassen, placemats en hoesjes voor brillen, gsm, laptop enz. Maar ook het werken met driedimensionale effecten en het gebruik voor stabiliteit in hoeden en schoudervullingen. Uitstekende naai-eigenschappen, scheur en kerf bestendig, was- en reinigingsbestendig.

Plakbaar tape waar u tussenvulling mee aan elkaar kunt strijken.

Is alleen geschikt voor tussenvulling. Extra grote rol, 5 cm breed en 27 meter lang.

Papier wat makkelijk tekent en stevig genoeg is om te gebruiken voor paperpiecing.