Toepassingen tussenvulling

Welke tussenvulling kies ik?

We bieden een groot aanbod aan verschillende tussenvullingen. Lastig dus welke tussenvulling u moet kiezen voor uw quilt. Wij verkopen voor 5,= verzamel zakjes met 20 soorten rolletjes tussenvulling. Dit is het ideale pakket om de verschillende tussenvullingen te voelen en zo een betere keuze te kunnen maken welke tussenvulling voor welk project gekozen gaat worden. Verder kunt u uzelf een aantal vragen stellen, dan komt de juiste tussenvulling vanzelf naar voren.


1. Gaat de quilt op bed ?

Als de quilt op bed gaat en u wilt er onder slapen, dan is een tussenvulling van natuurmateriaal aan te raden. Dat is een ademende tussenvulling, warm in de winter en koel in de zomer.

Keus is dan:

 • 100% katoen: twee diktes dun en gewone dikte --> Katoen is altijd wat plat en zwaar maar voelt wel lekker om je heen;
 • Wol: puffig, licht, soepel, warm in de winter en koel in de zomer;
 • 80% Katoen 20% Wol: zachte kwaliteit met een redelijk volume, maar niet te dik. Ademt en is een mooie vulling voor dekens;
 • Zijde: dun, plat, licht, en soepel;
 • Orient: combinatie van bamboe, zijde en katoen --> dun, plat, warm, en soepel;


Wilt u er niet onder slapen, dan kunnen de volgende tussenvullingen ook worden gekozen:

 • Polydown: puffig, licht , soepel (polyester)
 • 80% Katoen 20 % Polyester: dun, plat, en licht --> een altijd goed te gebruiken tussenvulling;
 • Green: een milieuvriendelijke tussenvulling gemaakt van plastic flessen, maar super zacht, krimpt niet en voelt als katoen. Het is hetzelfde materiaal als een fleecetrui;
 • Puff: een luxe lichtgewicht puffige vulling, bekend om zijn warmte (maar is wel polyester);
 • Blend 70% katoen 30% polyester: iets dikker en steviger als 80/20, mooi, soepel, zacht en sterk;
 • Poly: twee diktes polyester (een dunne en gewone). Vulling is licht, soepel en plat.

2. Komt uw quilt aan de muur?

Een quilt aan de muur mag niet hobbelen, het liefst willen we dat hij plat en mooi strak hangt. Maar ook nu zijn er weer verschillende opties:

*Gaat u met de hand quilten dan is een prettig te quilten tussenvulling erg belangrijk. Zijde of orient (dun en soepel) en wol Tuscany (beetje puffig en soepel) zijn dan heerlijk. Katoen, katoen/wol, green en polyester select en request kunnen altijd, hangen mooi plat en strak.

*Als u machinaal gaat quilten kan eigenlijk elke tussenvulling. Bij intensief quilten kan katoen of 80/20 erg stijf worden, dan is wol of zijde erg mooi. De 70/30 blend tussenvulling is soepel en sterk. Deze is speciaal ontworpen voor machine quilters, prettig om mee te werken.

3. Wordt uw quilt een boxkleed?

Er zijn een aantal mogelijkheden voor een boxkleed.

 • Polydown
  lekker puffig dun bij enkel of dik bij dubbel gebruik.
 • 1 laag 80/20 onder en 1 laag polydown bovenop
  dit geeft de stevigheid onder van de katoen en boven ziet het er toch lekker puffig uit. Deze combinatie zorgt ervoor dat het boxkleed ook makkelijk op de grond gebruikt kan worden, kou trekt niet op.
 • Uitermate geschikt is de quilters dream puff een luxe lichtgewicht extra warme dikke polyseter.

4. Wordt uw quilt een tafelkleed?

Er zijn twee speciale tussenvullingen die dun zijn en mooi egaal. Dat zijn de Quilters Dream poly request en de Quilters Dream cotton request. De kopjes gaan niet wiebelen en toch geeft deze tussenvulling aan uw quilt net een beetje volume.

5. Maakt u pannenlappen, theemuts of placemats?

Thermolan is hiervoor speciaal gemaakt. Een compact vlies dat bestand is tegen hitte.

6. Een paar speciale tussenvullingen.

 • Hobbs 80/20 fusible
  plakbare tussenvulling die u makkelijk kan strijken tussen de top en voering. Door de lijm niet te gebruiken voor handquilten.
 • Quilters Dream Poly black
  ideaal voor donkere quilts, nooit last van baarden of lichte tussenvulling die door de quilt komt.

Mag ik mijn eigen tussenvulling aanleveren?

Jazeker. Als u de tussenvulling zelf aanlevert, dient deze rondom 10% groter te zijn dan de top. Als u tussenvulling heeft gekocht in een zak, deze dan enkele dagen van tevoren uit laten hangen om vouwen te voorkomen. Tussenvulling door ons geleverd, komt altijd van de rol en is daardoor scherp geprijsd. We leveren een ruime collectie aan tussenvulling. Wij wassen de tussenvulling niet voor. Reststukken worden altijd aan u meegegeven. Het uiteindelijke resultaat van uw quilt is mede afhankelijk van de keuze van de tussenvulling.