Garens

Ons assortiment garens is de laatste jaren steeds meer uitgebreid. Behalve dat we zorgen dat we steeds meer keuze in kleuren hebben, vinden we het ook belangrijk dat u kunt kiezen welke dikte, welke kwaliteit en welk materiaal u nodig heeft.

Toen we als quiltatelier en winkel begonnen, was de complete serie katoenen garens van Amann Mettler het eerste dat we in huis haalden. Als quilter gebruikten we tot een aantal jaren terug alleen katoen, dat is nu heel anders: Polyester garens hebben ook hun intrede gedaan in de quiltwereld. Ons gehele aanbod is nu zo uitgebreid, dat het inmiddels niet meer geheel op onze garenwand past.

Om toch een overzicht te krijgen van welke garens u bij ons kunt kopen, hebben we ze hier allemaal op een rij gezet met de toepassingen erbij. Behalve voor quilters hebben we ook diverse garens voor borduren, kleding en lingerie naaien en andere creatieve hobby’s.

Katoenen garens

Als katoenen garen bieden we het complete assortiment van Amann Mettler aan. Het Silk Finish Cotton is het perfecte katoenen garen voor al uw quiltprojecten. Er zijn 4 verschillende diktes met ieder zijn eigen kleur klosje.

Speciaal voor het doorquilten met de hand of de machine hebben we het king Tut garen van Superior threads. Een hoog kwaliteits garen, zeer sterk en mooie kleuren.

Polyester garens

Polyester garens zijn ook in een quiltwinkel niet meer weg te denken. We hebben een polyester garen Seralon wat eruit ziet als katoen maar polyester is. Het Isacord in meer dan 400 kleuren is van origine een borduurgaren maar we gebruiken het meer en meer voor het doorquilten.

Het bottom line polyester garen is zeer dun en wordt veel gebruikt als applicatiegaren en als garen voor in de spoel.

Diversen garens

Garens voor doorquilten in ons atelier

Als u bij ons uw quilt laat doorquilten, heeft u enorm veel keuze qua garens. We maken een beslissing altijd in overleg. Quilting makes the quilt en daar is garen een belangrijk onderdeel van.