Quilten met linialen

op een huishoudmachine met de voetjes van Westalee.


De Westalee-liniaalvoet

De Westalee-liniaalvoet is ontworpen om op de meeste merken naaimachines te werken. Het voetje heeft een ronde half inch voet, heeft een hoge of lage schacht en is verstelbaar. Nu kan u ook met uw gewone huishoudmachine naaien met behulp van linialen, dat wat eerst alleen kon met de longarm quiltmachine. De liniaalvoet is gemaakt van composiet roestvrij staal en is ontworpen om net boven de quiltsandwich te zweven. Er is geen veermechanisme, u kunt een liniaal volledig rond de Westalee rulervoet laten lopen.

Lage schacht

De groep met lage schacht heeft slechts een kleine speling tussen de naaldplaat en de onderkant van de persvoetstang, doordoor is er een uitgebreid assortiment linialen gemaakt van 3 mm helder gegoten acryl (plexiglas).


Hoge schacht

De machines met hoge schacht hebben iets meer speling en dit kan variƫren van machine tot machine, we raden aan om een __4,5 mm dikke liniaal te gebruiken voor alle High Shank huishoudnaaimachines.

Linialen van 3 en 6 mm

Als u al een selectie van 6 mm linialen heeft, werken deze alleen van voren en naar de zijkanten, probeer ze niet van achteren te gebruiken, dit kan uw machine beschadigen.

Het overgrote deel van de huishoudmachines kan alleen de lage schachtvoetjes gebruiken en daardoor ook alleen de 3 mm linialen.

De bovenste foto toont een sjabloon van 3 mm. Zoals u kunt zien is er ruimte tussen de schacht en de sjabloon, waardoor het mogelijk is om een sjabloon rond een liniaalvoet in elke richting te verplaatsen.

De tweede foto toont een sjabloon van 6 mm en het is duidelijk dat de sjabloon hoger is dan het laagste punt van de schacht. Dit maakt het bijzonder moeilijk om de meeste sjablonen die oorspronkelijk zijn ontworpen voor Longarm-quiltmachines te gebruiken.

Vragen en media

Wilt u meer weten over het aanpassen van de liniaalvoet en welke linialen u moet gebruiken? Bekijk de video.

> Klik hier voor de Ruler Foot & template size guide

Als u niet weet welke schacht uw machine heeft, hoeft u alleen maar uw voet te laten zakken en vervolgens de hoogte van het midden van het gat voor de schroef van de steekplaat te meten.

Om u op weg te helpen, zit er bij elke aankoop van een rulervoet deze liniaal.


Let op!

De Westalee-liniaalvoeten zijn niet geschikt voor machines met een schuine schacht, zoals de Husqvarna Orchidea en Prisma en sommige vroege Singer Slant Shank Machines.

De low shank foot

De medium shank foot

High shank foot

high shank special foot