< Terug naar machinaal quilten

Aanleveren van uw quilttop

Door de manier van opspannen van de quilt op de machine kunt  u uw quilttop, achterkantstof en tussenvulling apart inleveren. Het maakt ons niet uit hoe groot of klein uw quilttop is, u betaalt alleen altijd een minimum prijs van 2 m². De tussenvulling en achterkant moeten altijd groter zijn dan de quilttop, het liefst 10 cm in de breedte en lengte. Onze machine is 3,5 m breed. Uw quilttop mag dus aan de korte kant zelfs 3,5 m zijn!


Quilttop

 • De top goed platstrijken, let vooral goed op de naden. Het beste is alle naden naar 1 kant en niet open strijken. Strijk eerst de achterkant en later ook de voorkant van uw quilttop. Controleer de top op losse draadjes en of er per ongeluk naden open zijn.
 • Controleer of de top plat is, dit is erg belangrijk! Leg de quilttop op de grond en kijk of de randen recht en haaks zijn. Hobbelt de quilt of de border, dan is het voor ons lastig of onmogelijk om de ruimte te verdelen. Is de border te strak of te hobbelig aangezet, dan is het aan te raden de border eraf te halen en er opnieuw aan te zetten. In dit geval geldt de uitdrukking: What you see is what you get!
 • Het is niet nodig om een hulpstrook aan de top te zetten, wij spannen de top mooi op en stikken op een halve centimeter een stiklijn aan de rand van uw top. Als er een boven- en onderkant aan uw quilttop zit, geef dit dan aan met een briefje op de quilt.


Bordertip!

Stel u heeft uw quilttop klaar en hoeft alleen nog de border eraan te zetten. Strijk dan eerst de top mooi plat. Meet dan de quilt door het midden op. Eerst horizontaal. Stel dat is 115 cm, dan snijdt u uw border op 115 cm af. Neem het midden van de top en het midden van de border en verdeel deze aan de quilt. Naai deze vast en strijk de naden naar buiten. Meet dan de top nu verticaal door het midden op en inclusief de net aangezette borders. Deze afmeting zetten we nu aan de rechter- en linkerkant. Nu krijgt u een quilt die niet hobbelt en mooie rechte zijkanten heeft. Gaat u later de bies eraan zetten, meet dan op dezelfde manier, dan wordt ook uw bies strak en recht.

Materiaal


Tussenvulling

Wij leveren een ruime sortering tussenvulling (standaard 240 cm breed, maar ook pakketten van 310 x 310 cm), maar u mag ook uw eigen tussenvulling meeleveren. De tussenvulling dient altijd 10% groter te zijn dan de quilttop. Liefst geen vulling uit een pakket (is te gekreukt voor ons werk). Bij 100% katoenen tussenvulling moet er een scrimlaag op zitten om uitzakken en schuiven te voorkomen. Tussenvulling niet voorwassen (geeft vaak "zakkers"). Reststukken worden altijd door ons meegegeven. Voor meer informatie over de tussenvullingen kunt u onze > brochure raadplegen en voor het kopen van een tussenvulling gaat u naar de >webshop.


Achterkantstof

Wij leveren een ruime sortering stoffen voor de achterkant, dubbelbrede quiltstoffen van minimaal 275 cm breed. Op dit moment hebben we ongeveer 400 verschillende stoffen in voorraad. Onze stoffen zijn van de hoogste kwaliteit en van 100% katoen. De stoffen komen van erkende merken zoals Moda, Benartex, Henry Glass, Marcus Brothers, Timeless Treasures, Wilmington Prints en nog veel meer. Al deze stoffen kunt u vinden in de Webshop.

BELANGRIJK: Als u de stof zelf aanlevert moet deze goed gestreken zijn. Let op valse vouwen. En net als bij de tussenvulling geldt ook hier: 10% groter als de afmetingen van de top.

> Stoffen 110cm in webshop

> Stoffen dubbelbreed (275cm) in webshop


Garenkeus

Wij leveren alle soorten garen, voor elk wat wils. Katoen (effen of multicolor), polyester (glimmend, mat, effen, multicolor), metallic, transparant of zijde. Wij hebben nu het hele assortiment van Superior Threads en de hele collectie van Mettler van de Silk Finish Cotton. Heeft u hulp nodig bij het uitzoeken van het garen? Klik dan op Garenkeus. Uiteraard mag u altijd om ons advies vragen!

> Garen in webshop

Hoe gaan we de quilt doorquilten?


Keuze: u kunt kiezen tussen de volgende quiltopdrachten: overall patroon, freehand quilten of sandwichen. Er staan vele overall patronen op de website. Maar kunt u niet vinden wat u zoekt, stel gerust uw vraag, want er is veel mogelijk!

Overall patroon

Bij een overall patroon quilten we over uw quilt zonder te kijken naar het patchwork. We quilten met een doorlopende lijn met 1 soort garen. Als er applicaties in de quilt zitten, kunnen we die overslaan met quilten.

Freehand quilten

Wilt u dat we met quilten het patchwork volgen? Dan gaan we freehand quilten. Eigenlijk is bijna alles mogelijk, dus laat u inspireren door de foto's en de video op de website. Zitten er losse delen op de quilt, kraaltjes, knopen of dikke applicaties, dan kan het niet anders dan dat uw quilt freehand gequilt wordt.


Sandwichen

Bij ons is er ook een mogelijkheid om uw quilt te laten sandwichen zodat u zelf met de hand of de machine gaat quilten. Print als u de mogelijkheid heeft het opdracht formulier uit (zie links bovenaan de pagina "download opdracht formulier") en vul zo volledig mogelijk uw gegevens in.


Afwerking

Als uw quilt gequilt is, kunnen wij ook voor u afbiezen. Half machinaal is alleen aanzetten van de bies, bij heel machinaal stikken we aan de voorkant in de aanzetnaad door. Een tunnel kunnen we met de bies meestikken.

Opsturen of brengen

Tijdens onze openingstijden bent u van harte welkom in ons atelier om uw quilttop te brengen en door te spreken. We vullen samen met u het opdracht formulier verder of helemaal in, zoeken voeringstof, tussenvulling, garen en patronen met u uit. En we vragen een aanbetaling van € 50.- op het quilten.

Kiest u voor het opsturen van uw quilt? Wilt u dan het opdracht formulier uitprinten en zo volledig mogelijk willen invullen en bij uw quilt toevoegen? Als de quilt binnen is nemen we contact met u op en overleggen we wat mogelijk is in uw quilt. Voor het terugsturen maken wij gebruik van de GLS. Klik > HIER voor ons adres.

We sturen de pakketten aangetekend op. Wij zijn niet aansprakelijk voor vermissing en/of beschadiging van de zending.


Afgeven bij een winkel in de buurt

Afgeefpunten:

Nederland

 • Alphen a/d Rijn - In de Emma (Emmalaan 3)
 • Etten Leur - Quilt Leur (Lange Brugstraat 22)
 • Oldenzaal - Lohuis Tijhuis (Steenstraat 26)
 • Staphorst - Quiltpalace (Burgemeester Veenhovenplein 1B, De Wijk)
 • Kerkwerve - De Quilt Ster (Ring 8)


Belgie

 • Sint-Genesius-Rode - Cosy Cottage (Lindestraat 16)


Wachttijden

Voor het quilten van een overall patroon over uw quilt hebben we een prachtige Bernina met Qmatic computer. We kunnen daardoor heel erg efficiënt werken. Reken op dit moment op ongeveer 6 tot 8 weken.

Voor het quilten van een freehand quilt (custom quilten of quilten zoals u het wilt) zijn we altijd wat langer bezig en is het lastig de tijd in te schatten. Voor het freehand quilten hebben we de Q24 Bernina longarm. Reken op dit moment op ongeveer 8 tot 10 weken.

Wilt u uw quilt ook afgebiesd hebben, is dat geen probleem maar reken dan een aantal dagen extra voordat uw quilt klaar is.

Voor het sandwichen van een quilt geven we altijd voorrang. Binnen 2 weken heeft u uw quilt gesandwicht terug.

 • Sandwichen = 1 tot 2 weken
 • Overall patroon = 6 tot 8 weken
 • Custom Quilting = 8 tot 10 weken


Wilt u uw quilt vóór een speciale datum klaar hebben? Laat het ons dan weten zodat wij daar rekening mee kunnen houden.


Prijslijst

Bekijk hier onze > prijslijst

Download hier het bestelformulier