Cursussen en Bees

Alle cursussen afgelast

Helaas zijn vanwege de lockdown alle cursussen voorlopig afgelast. Wij houden u op de hoogte over het inhalen van cursussen op een later tijdstip en wanneer geplande cursussen weer kunnen doorgaan. We proberen vanaf september weer te starten.

Privéles op de Bernina Q24 Longarm

Het is nu ook mogelijk om privéles te volgen op een longarm. Hierbij zit u niet aan vaste dagen vast, maar u kunt met ons afstemmen wat u uitkomt. De duur kunt u ook zelf bepalen.  

> Info

Lesgevenden

Elly Prins

Na jaren geen les meer gegeven te hebben ben ik zo blij met ons leslokaal. Ik merk nu dat ik het toch wel erg leuk vind om te doen. Van jongs af aan gaf ik naailes, kinderfeestjes en quiltles. Het werken met linialen is zoveel makkelijker dan iedereen denkt, een genot om te zien dat het iedereen lukt. Wat fijn is dat ieder zijn eigen naaimachine meeneemt en vertrouwd raakt met zijn machine.

Gabriëlle van der Vliet

Ik begon mijn eerste 'machinequilting' probeersels 15 jaar geleden op een eenvoudige naaimachine, maar inmiddels bezit ik een professionele longarm sit-down quiltmachine (Q20). Als geen ander ben ik bekend met de beperkingen, maar ook vele mogelijkheden van het quilten op verschillende naaimachines. Een patchworkdeken wordt door de kunst van het toepassen van de juiste quiltpatronen en technieken een Quilt! En deze quiltervaring, samen met mijn passie, wil ik graag delen met anderen.

Jacqueline Schweigl

Mijn naam is Jacqueline Schweigl en ik woon in de Meern.

Ik ben begonnen met patchworken en quilten in 1990 bij de toen nog bestaande quiltwinkel "grazy Quilt" in Gouda.

In 1999 ben ik naar de Meern verhuisd en gingen de kinderen naar school met een continu rooster. Zo had ik veel meer tijd om te patchen. Ik heb in al die jaren veel cursussen en workshops gevolgd en ik had thuis een ruimte waar ik quiltbee's en workshops organiseerde. Nu de kinderen de deur uit zijn, ben ik gaan lesgeven, wat ik erg leuk vind om te doen, om zo mijn hobby te kunnen uitdragen aan anderen. 

Wilma Bruins- Jorna

Mijn quiltcarrière begon 39 jaar geleden toen iktijdens  een lang verblijf in deVerenigde Staten met het quilten in aanraking kwam. Toen ik , eenmaal terug inNederland, zwanger was van mijn eerste kind (1982) waren ook de eerste quiltjesal snel gemaakt  en dat is altijd zogebleven. Nu  mijn vier kinderen  en drie kleinkinderen allemaal voldoendeeigen quilts hebben en er een grote stapel op zolder ligt  maak ik vooral nogquilts voor mijn favoriete goede doel: De Droomdekentjes van de Stichting DeRegenboogboom. Deze quilts gaan naar kinderen met een uitdaging.  Inmiddels geef ik sinds 2013 les opverschillende locaties  in Nederland enBelgië en richt me daarbij vooral op korte workshops en snelle snij- en naaitechnieken.Ook daarvoor maak ik graag nieuwe quilts. Daarnaast zul je me tegenkomen op alleQuilt- en de meeste Handwerkbeurzen waar ik met mijn bedrijf Quiltframe hetQ-snap Floorframe demonstreer en dit en aanverwante artikelen verkoop. www.quiltframe.nl