Elly Prins

Machine Quilting

Van harte welkom op onze website en in onze webshop.

Elly Prins Machinequilting al meer dan 15 jaar het vertrouwde adres om uw quilttop te laten sandwichen of quilten.
Ons atelier is op dinsdag en donderdag geopend van 10.00-15.00.

Ook uw adres voor het kopen van dubbelbrede stoffen, tussenvullingen, garens en nog veel meer.

Machinaal quilten

Sinds 2000 gespecialiseerd in het machinaal doorquilten, sandwichen en het compleet afwerken van uw quilt.

Meer informatie over hoe u uw quilt kunt aanleveren klik hier.

Webshop

Als enig in Nederland hebben wij een prachtige collectie dubbelbrede stoffen, vele soorten tussenvullingen en een uitgebreid assortiment garens. En natuurlijk vele fournituren en quiltmaterialen.

Direct naar de webshop

Fotoquiltdagboek

We willen u graag mee laten genieten van alle quilts die elke week van de machine komen. Ga er maar eens lekker voor zitten. Direct naar de foto's.


Over ons

Alleen begonnen in een garage, daarna naar de zolder van een eengezinswoning en nu een prachtig atelier.

Lees hier ons verhaal

Achterkantstoffen

Wat zijn we trots op onze grote collectie stoffen van 275 – 300cm breed. Vind u het moeilijk om via internet te beslissen voor kleur of kwaliteit, koop dan eerst een XLquarter, kijk of het past en bestel daarna u grote achterkantstof. Uw verzendkosten van de XLquarter krijgt u dan terug.

Tussenvullingen

Hier kunt u kiezen uit meer dan 20 soorten tussenvulling. Voor elk doel een ander soort. Van wandkleed, sprei, boxkleed of tafelkleed, van polyester tot katoen en alle soorten natuurmateriaal. Van plakbaar, dun of puffig. We helpen u graag om uw keus te maken via de tussenvullingpagina, maar u kunt ook rechtstreeks naar onze webshop.

Garens

Bij ons via de webshop een grote collectie Superior Threads en Amman Mettler garens. Voor hand en machinaal quilten en borduren vindt u het juiste garen. Katoen, polyester, metallic en in verschillende diktes. Voor meer info gaat u naar de garenpagina, voor aanschaf van een mooi garen kunt u ook direct naar de webshop.

SewEzi

Met uw naaimachine op de juiste hoogte werkt u langer en met meer plezier. De SewEzi is te vinden op onze eigen speciale website waar u alles over deze naaitafels kunt lezen en op video kunt bekijken.

Ga naar SewEzi

Nieuws

 • BERNINA Experience Days 8 & 9 juni 2017

  dinsdag 23 mei 2017

  Heeft u nog een mooie quilt liggen die u graag voor de zomer nog af wilt hebben? Ga dan zelf aan de slag op de Bernina Q24 Longarm machine en kom gezellig uw eigen quilt doorquilten bij de Bernina Experience Days op 8 en/of 9 juni in het Creative Center in Breda. Meldt u zich dan z.s.m. aan, want er is maar plaats voor 4 deelnemers per dag; dus vol=vol! Ga naar de Bernina pagina voor meer info.

 • Nieuwe Spaanse tussenvulling Serra

  dinsdag 23 mei 2017

  NIEUW: 2 soorten tussenvullingen uit Spanje, met een uitzonderlijke breedte van 280 cm. Een 100% katoen en een dikke fiber fill. Beide zijn zeer goedkoop!! Zie voor verdere informatie op de webshop, pagina tussenvullingen.

 • 110 cm brede stof met Bernina naaimachines

  dinsdag 16 mei 2017

  Deze Bernina stof wilde ik echt in onze collectie ook al is hij helaas 110 cm breed. Vanaf nu te bestellen via de webshop! Het patroon van de naaimachine onderlegger komt van quiltbites.

 • Nieuwe stof uit Spanje

  maandag 15 mei 2017

  Met de Zomerzon meegekomen, nieuwe stof uit Spanje! En speciaal voor ons gemaakt!! SERRA ook 280cm breed. Onze kleinzoon vindt ze fantastisch. Normaal € 32,-- per meter, alleen deze week ter kennismaking 10% korting. Ga direct naar onze Lenteaanbieding in de webshop.

 • Nieuwe Moda serie Kansas Trouble

  vrijdag 12 mei 2017

  We zijn weer thuis hard aan het werk en komen er heel veel nieuwe stoffen binnen. Zo mooi!! Deze serie is direct te bestellen in de webshop onder stoffen, merk Moda.

 • Railey met Mettler en Bernina

  zaterdag 06 mei 2017

  Leuke actie van Mettler, wedstijdje op de naaimachine!

 • Metamorfose in ons atelier

  dinsdag 11 april 2017

  Metamorfose in ons atelier! Twee dagen hard gewerkt door de dames en tijdens het opruimen gaat het quilten gewoon door. We hebben het voorjaar in ons hoofd, we doen een beetje gek: Alle stoffen in de gang €20,- per meter dubbelbreed, verschillende garens in de aanbieding en bij elke aankoop een kadootje.

 • Patchwork & Quiltdagen in Rijswijk

  zaterdag 08 april 2017

  Oh wat gezellig druk deze Patchwork & Quiltdagen in Rijswijk, nog tot zondag 17.00 mogelijkheid om te komen!